skip to Main Content

De eerste echo

Omdat we een eigen echo-apparaat hebben, kunnen we zelf termijnecho’s maken. Zo bepalen we de termijn van je zwangerschap en kunnen we beoordelen of tot dan toe alles goed verloopt. Een spannend moment!

Wat kunnen we zien op een eerste echo?
Een eerste echo is vaak een termijnecho. We kunnen dan zien hoe lang je al zwanger bent door naar de afmetingen van de baby te kijken. Daarnaast kijken we naar een aantal belangrijke zaken: bevindt de baby zich in de baarmoeder, is er sprake van een meerlingzwangerschap en zien we hartactie?

Inwendige echo
Bij prille zwangerschappen is het soms niet mogelijk om met een uitwendige echo iets te kunnen zien. In die gevallen maken we een inwendige echo. Dit is niet pijnlijk, hoogstens ongemakkelijk. Met een inwendige echo kunnen we dichter bij je baarmoeder komen en daardoor wordt het beeld duidelijker.

Kun je je kinderen ook meenemen?
Kinderen zijn op onze praktijk van harte welkom. We gaan er van uit dat de echo goed nieuws brengt, maar in enkele gevallen is de uitslag minder goed of niet duidelijk. Soms is dit voor kinderen lastig te begrijpen. Voor een eerste echo is het daarom misschien handig om je andere kinderen later een keertje mee te nemen.

 

Back To Top Call Now ButtonBel dienstlijn (06-52006282)