skip to Main Content

Borst- en kunstvoeding

Het is bewezen dat voor de gezondheid van de baby en voor de moeder borstvoeding de beste voeding is. De belangrijkste bouw- en antistoffen zitten in moedermelk.

Borstvoeding geven is een natuurlijk proces wat (vooral) in de eerste week veel oefening kost. Belangrijk is de productie goed op gang te krijgen en het leren de baby op een goede manier aan te leggen. Hierbij ondersteunen de kraamverzorgster en de verloskundige. Mochten er zich problemen voordoen of wil je meer hulp dan kunnen we altijd contact opnemen met een lactatiekundige. Zij is de specialist op gebied van babyvoeding.

Er zijn ook situaties waarin ouders er goed aan doen om voor flesvoeding te kiezen. Bijvoorbeeld in geval van bepaald medicijngebruik of wanneer de moeder het voeden niet ziet zitten. Uiteindelijk is een gezonde moeder, die zich prettig voelt bij wat ze doet, nóg waardevoller voor jullie baby dan borstvoeding.
Flesvoeding is er in verschillende soorten en maten. Als aanvulling op borstvoeding of wanneer wanneer er allergieën in de familie voorkomt raden wij de hypo-allergene vorm aan. Verder is het belangrijk om 1 soort flesvoeding te kopen om wisseling en darmkrampjes zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Back To Top Call Now ButtonBel dienstlijn (06-52006282)